
Hozzávalók:
- 250g mandulaliszt
- 180g xilit, vagy más cukor helyettesítő
- 50g kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 220g kókuszzsír
- 5 tojás
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra
- Egy edénybe keverjük össze a száraz hozzávalókat: a mandulalisztet,xilitet,kakaóport és a fahéjat
- Egy kivételével válasszuk szét a tojásokat. A száraz hozzávalókhoz adj hozzá egy egész tojást és 4 tojássárgáját
- Ha szükséges mikróban olvasszuk fel a kókuszzsírt és öntsük hozzá a mandulalisztes keverékhez
- Habverő segítségével keverjük jól össze a mandulás keveréket
- Egy másik edényben verjük fel a 4 tojásfehérjét
- Nagyobb adagokban óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot a kakaós masszába
- Kókuszzsírral kikent formába öntsük bele a masszát. Nem kell simára egyengetni, sütés közben úgy is alakul
- Süssük kb 45-50 percig. Tapintásra legyen még puha. Segítségünkre lehet egy hústű, vagy villa, szúrjuk bele és ha a közepe mmég folyós akkor vegyük ki a sütőből
Tipp:
Tálalhatjuk melegen és akár hidegen is. Díszíthetjük paleo tejszínhabbal és gyümölcsökkel is kiegészíthetjük 🙂