Jól ismert megfigyelés, hogy ha a cseresznyeevés után vizet iszunk, akkor puffadás, gyomorfájás alakulhat ki. Ennek oka, hogy a nem megfelelően megtisztított cseresznye héján található élesztőgombákat csak a tömény gyomorsav képes elpusztítani, de a felhígított emésztőnedvek a gombákat életben hagyják, így az élesztőgomba erjesztő munkája nyomán alakulhatnak ki ezek a tünetek.
Hozzávalók 18cm-es tortaformához (8adag):
-
50 dkg ricotta,
-
30 dkg cseresznye,
-
4 tojás,
-
7 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
-
1 dl tejszín, tetszés szerint lehet növényi is
-
8 dkg durumliszt, vagy növényi liszt
-
1 citrom,
-
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
- Keverjünk az édesítőszert a ricottához, keverjük hozzá a lisztet, a tejszínt, a 4 egész tojást és a citrom reszelt héját. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki és felezzük, keverjünk óvatosan a ricottához. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel). Jó étvágyat! 🙂
1 thought on “Cseresznyés ricottatorta”