Cseresznyés ricottatorta

Jól ismert megfigyelés, hogy ha a cseresznyeevés után vizet iszunk, akkor puffadás, gyomorfájás alakulhat ki. Ennek oka, hogy a nem megfelelően megtisztított cseresznye héján található élesztőgombákat csak a tömény gyomorsav képes elpusztítani, de a felhígított emésztőnedvek a gombákat életben hagyják, így az élesztőgomba erjesztő munkája nyomán alakulhatnak ki ezek a tünetek.

Hozzávalók 18cm-es tortaformához (8adag):

  • 50 dkg ricotta,

  • 30 dkg cseresznye,

  • 4 tojás,

  • 7 dkg cukornak megfelelő édesítőszer

  • 1 dl tejszín, tetszés szerint lehet növényi is

  • 8 dkg durumliszt, vagy növényi liszt

  • 1 citrom,

  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  • Keverjünk az édesítőszert a ricottához, keverjük hozzá a lisztet, a tejszínt, a 4 egész tojást és a citrom reszelt héját. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki és felezzük, keverjünk óvatosan a ricottához. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel). Jó étvágyat!  🙂
   

1 thought on “Cseresznyés ricottatorta”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük