Epres-csokis-zabpelyhes muffin

Tökéletes diétás nassolni való! Nem muszáj, hogy epres legyen, a lényeg hogy mindig a szezonnak megfelelő gyümölcsöt használt hozzá! És akkor mondja valaki, hogy nem lehet egészségesen nassolni?!

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, vagy növényi liszt

  • 15 dkg apró szemű zabpehely

  • 10 dkg eper (eperszezon után használhatunk mindig az idénynek megfelelő gyümölcsöt is akár)

  • 5 dkg jó minőségű étcsoki apróra vágva

  • 10 dkg kókuszzsír vagy vaj

  • 2  tojás

  • 2,5 – 3 dl növényi tej – 2-3 evőkanál méz

  • 1-2 evőkanál egészséges édesítő, ki mit használ (nádcukor, méz, juharszirup, stevia…) – opcionális, vagy el is lehet hagyni, elég a méz és az eper, főleg ha az eper magában is elég édes)

  • fél csomag sütőpor

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.A kókuszzsírt felverjük a mézzel, cukorral vagy az édesítővel, amit használunk. Majd hozzáadjuk a tojást, azt is jól elkeverjük, majd a tejet. A száraz és nedves hozzávalókat összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a csokidarabokat és az epret.( Az epret is felvágtam, ami nagyobb volt, hogy mindenhova jusson.) Kapszlikkal megtöltött muffin formába kanalazzuk. Tetejére egy-egy szem epret még tehetünk, gusztusosabban néz ki úgy.  20 percig sütjük, de nézegessük közben ahogy szép arany színűre pirul. Jó étvágyat hozzá!  🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük