Kardhal zöldséges sáfrányos mártásban

Tökéletes ebédnek, ha húsmentes szeretnél enni. 🙂 Adagonként: 555kcal, 2324 kJ, 37 g fehérje, 26 g zsír, 33 g szénhidrát

Hozzávalók 4 adaghoz:

• 4 kardhalszelet
• só, bors
• 2 citrom leve
• 120 g teljes kiőrlésű liszt
• 6 ek olívaolaj
• 1 hagyma
• 2 sárgarépa
• 100 g gumós zeller
• 1 szál póréhagyma
• 200 ml száraz fehérbor
• 150 ml tejszín
• 1 csipetnyi őrölt sáfrány
• 2 ek apróra vágott kapor


Elkészítés:

  • A kardhalszeleteket sózzuk, borsozzuk, a citromlében pácoljuk. A halszeleteket 100 g lisztben megforgatjuk, forró olívaolajban mindkét oldalukat kb. 3 percig sütjük. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A hagymát, sárgarépát és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk. A póréhagymát karikákra vágjuk. A zöldségeket a halsütésből visszamaradt zsiradékban 5 percig kevergetve pároljuk, megszórjuk a maradék liszttel. Felöntjük a fehérborral és a tejszínnel, hozzáadjuk a sáfrányt, és az apróra vágott kaporral megszórt sült halszeletekhez tálaljuk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük