Avokádót egyébként is ajánlom minden mennyiségben, mert elképesztően egészséges. Tojással és csirkével pedig különösen finom. Kellemes nyári étel, ami tökéletes meleg napokra. Laktató és mégis könnyű.
Ezt a salátát ízlés szerint sokféle képen lehet lehet összeállítani. Ha van idény zöldség amit nagyon szeretsz, vagy épp könnyen hozzáférhető, nyugodtan add hozzá.
Hozzávalók 4 személyre
2 kis fej saláta feldarabolva (vagy bármilyen ropogós saláta levél ),
4 szál újhagyma lekarikázva,
2 érett avokádó (azaz puha),
40 g feta sajt lekockázva vagy elmorzsolva (kb. kétmaréknyi),
4-6 szem retek lekarikázva,
2 főtt tojás,
2 csirke mell csíkokra vágva,
1 szelet vaj,
Csipet só, bors.
Elkészítés:
Tedd fel a tojást főni. Ízlés szerinti keménységre
Pirítsd meg a csirke mellet vajon a borssal es sóval. (Kb. 15-20 perc.)
Állítsd össze a saláta levelet, avokádót, retket, feta sajtot, és újhagymát a tányérokon.
Tálalás előtt add hozzá a meleg tojást és csirke mellet.
Ízlés szerint locsold meg az előzőleg összekevert öntettel. (Egy kis befőttesüveg tökéletes az öntet összerázására.)
Mustáros-mézes öntet:
3 ek balzsam ecet
6 ek olíva olaj
2 kk méz
2 kk mustár
pici citromlé
csipet só
csipet bors (ek – evőkanál, kk – kávéskanál)
Tippek:
– Ha még tartalmasabbra szeretnéd, megszórhatod foghagymás croutonnal.
– Pirított magok is remekül illenek hozzá.
Jó étvágyat! 🙂