A napokban ünnepeltük Édesapám 50. születésnapját. Abban maradtunk, hogy az egyik főételt Édesanyám, míg a másikat Ádám fogja készíteni. Próbáltunk, olyan ebédet kitalálni, ami egészséges, és a család számára is megfelel.
Nyilván egy születésnapon nem tálalhatunk egy hétköznapi ételt, ezért a választásunk a sült oldalasra esett! 🙂 A családomat ismerve, kicsit aggódtam az étel sikere miatt, mert próbáltuk a legegészségesebb formában tálalni, de azt hiszem ismét bebizonyítottuk, hogy a tudatos táplálkozás nem is olyan szörnyű, mint ahogy sokan gondolják. Na de jöjjön a lényeg, hisz gondolom mindenki az elkészítésére kíváncsi?!
Elkészítési idő: 120 perc
Kcal tartalom: 650 Kcal alattPikáns oldalas pataki tálban
Pác:
Bazsalikom
Rozmaring
Oregáno
Friss petrezselyem
Római kömény
Cajane peffer
Fehér bors
Szójaszósz
A fűszereket összekeverjük a szójaszósszal. Az oldalast felvágjuk a csont mentén ízlésnek megfelelő darabokra, de egyben is megsüthető, majd jól elkeverjük a pácban. Ha a hús már a pácban van, neki állhatunk a salátának. Bevallom, nekem a kedvencem! 🙂 Nem csak ehhez az ételhez kiváló, hanem önmagában is szuper vacsora lehet, de bármely hús mellé fogyasztható.
Saláta:
0,5 kg vörös káposzta
1 nagyobb alma
1 vörös hagyma
gyömbér ízlés szerint
chili ízlés szerint
paradicsom
paprika
retek
kígyó uborka
só
bors
olíva olaj
citrom, vagy lime lé
A vörös káposztát lereszeljük vékony szeletekre. A többi zöldségeket is ízlés szerint feldaraboljuk, természetesen nem csak almát lehet a salátába tenni hanem akár szőlővel, mangóval is csodálatos variációt kapunk. Ha megvagyunk jöhet az olívaolaj, citrom lé, ha van otthon mehet bele egy narancs leve is. Jól összekeverjük, és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük az oldalast.
Oldalas Pataki tálban:
zeller
gyömbér
répa
vöröshagyma
fokhagyma
paradicsom
zöld kaliforniai paprika
lime-nak a leve
Apróra vágjuk a zöldségeket, majd mehet a pataki tál aljára az összes. Mielőtt az oldalast betesszük a tálban, előtte olíva olajon lepirítjuk, majd ezt követően a zöldségek tetejére helyezzük.Az egészet nyakon öntjük fél liter sörrel, ez után mehet a lime lé. 160 fokon 1,5 – 2 órát sütjük!
Ha elolvastad a receptet, akkor te is látod, hogy ebben a finom ételben semmilyen egészségtelen alapanyagot nem használtunk. Én nem azt mondom, hogy fogyasszuk minden nap, hisz nyilván ennek ellenére is picit nagyobb kalóriatartalommal rendelkezik, főleg ha tálalunk hozzá a salátán kívül más köretet is. De tökéletes egy családi összejövetelre! Nem elég, hogy fenségesen ízletes, egy egészséges főétellel kedveskedhetünk vendégeinknek. Nálunk sikert aratott! ❤