Pikáns oldalas egészségesen

A napokban ünnepeltük Édesapám 50. születésnapját. Abban maradtunk, hogy az egyik főételt Édesanyám, míg a másikat Ádám fogja készíteni. Próbáltunk, olyan ebédet kitalálni, ami egészséges, és a család számára is megfelel.

Nyilván egy születésnapon nem tálalhatunk egy hétköznapi ételt, ezért a választásunk a sült oldalasra esett! 🙂 A családomat ismerve, kicsit aggódtam az étel sikere miatt, mert próbáltuk a legegészségesebb formában tálalni, de azt hiszem ismét bebizonyítottuk, hogy a tudatos táplálkozás nem is olyan szörnyű, mint ahogy sokan gondolják. Na de jöjjön a lényeg, hisz gondolom mindenki az elkészítésére kíváncsi?!

Elkészítési idő: 120 perc

Kcal tartalom: 650 Kcal alatt

Pikáns oldalas pataki tálban

Pác:

  • Bazsalikom

  • Rozmaring

  • Oregáno

  • Friss petrezselyem

  • Római kömény

  • Cajane peffer

  • Fehér bors

  • Szójaszósz

A fűszereket összekeverjük a szójaszósszal. Az oldalast felvágjuk a csont mentén ízlésnek megfelelő darabokra, de egyben is megsüthető, majd jól elkeverjük a pácban. Ha a hús már a pácban van, neki állhatunk a salátának. Bevallom, nekem a kedvencem! 🙂 Nem csak ehhez az ételhez kiváló, hanem önmagában is szuper vacsora lehet, de bármely hús mellé fogyasztható.

Saláta:

  • 0,5 kg vörös káposzta

  • 1 nagyobb alma

  • 1 vörös hagyma

  • gyömbér ízlés szerint

  • chili ízlés szerint

  • paradicsom

  • paprika

  • retek

  • kígyó uborka

  • bors

  • olíva olaj

  • citrom, vagy lime lé

IMG_1157

A vörös káposztát lereszeljük vékony szeletekre. A többi zöldségeket is ízlés szerint feldaraboljuk, természetesen nem csak almát lehet a salátába tenni hanem akár szőlővel, mangóval is csodálatos variációt kapunk. Ha megvagyunk jöhet az olívaolaj, citrom lé, ha van otthon mehet bele egy narancs leve is. Jól összekeverjük, és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük az oldalast.

Oldalas Pataki tálban:

  • zeller

  • gyömbér

  • répa

  • vöröshagyma

  • fokhagyma

  • paradicsom

  • zöld kaliforniai paprika

  • lime-nak a leve

IMG_1154

Apróra vágjuk a zöldségeket, majd mehet a pataki tál aljára az összes.  Mielőtt az oldalast betesszük a tálban, előtte olíva olajon lepirítjuk, majd ezt követően a zöldségek tetejére helyezzük.Az egészet nyakon öntjük fél liter sörrel, ez után mehet a lime lé. 160 fokon 1,5 – 2 órát sütjük!

IMG_1155

Ha elolvastad a receptet, akkor te is látod, hogy ebben a finom ételben semmilyen egészségtelen alapanyagot nem használtunk.  Én nem azt mondom, hogy fogyasszuk minden nap, hisz nyilván ennek ellenére is picit nagyobb kalóriatartalommal rendelkezik, főleg ha tálalunk hozzá a salátán kívül más köretet is. De tökéletes egy családi összejövetelre! Nem elég, hogy fenségesen ízletes, egy egészséges főétellel kedveskedhetünk vendégeinknek. Nálunk sikert aratott! ❤

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük