A répatortáról az emberek többsége azt hiszi, hogy igen egészséges, pedig bővelkedik zsírban és kalóriában is. Ebben a változatában azonban 40%-kal kevesebb kalória és 50%-kal kevesebb zsír van. Zsírszegény tejjel és ananásszal tedd még könnyedebbé.
Hozzávalók:
Tésztához:
Egy csészényi aprított ananász
Két csésze teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
Fél teáskanál só
2 teáskanál őrölt fahéj
3 nagyobb tojás
Másfél csésze nyírfacukor
¾ csésze zsírszegény tej vagy szójatej
½ csésze növényi olaj
1 teáskanál vanília kivonat
4-6 répa lereszelve
¼ csésze édesítetlen kókusztej
½ csésze aprított dió
Mázhoz:
300 g zsírszegény krémsajt
½ csésze átszitált természetes cukor
2 teáskanál vanília kivonat
2 teáskanál kókuszreszelék
Elkészítése:
melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Közben aprítsuk össze az ananászt, egy részét hagyjuk meg aprítva, másik részét turmixszoljuk le. Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat egy edényben. A tojásokat, a nyírfacukrot, a tejet, az olajt, a vaníliát és az ananászlét keverjük jól el egy másik edényben. Kavarjuk bele az aprított ananászt, a reszelt répát, a diót és a kókusztejet is, majd ehhez dolgozzuk hozzá a száraz hozzávalókat. Süssük addig, amikor a beleszúrt villa már tiszta marad, ez olyan 40-45 perc, majd hagyjuk kihűlni. Míg hűl, készítsük el a tetejére a mázat. Mixerrel dolgozzuk össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát sima, krémes állagúra. Ha a tészta teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a mázat és szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét.