Répatorta

A répatortáról az emberek többsége azt hiszi, hogy igen egészséges, pedig bővelkedik zsírban és kalóriában is. Ebben a változatában azonban 40%-kal kevesebb kalória és 50%-kal kevesebb zsír van. Zsírszegény tejjel és ananásszal tedd még könnyedebbé.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • Egy csészényi aprított ananász

  • Két csésze teljes kiőrlésű liszt

  • 2 teáskanál szódabikarbóna

  • Fél teáskanál só

  • 2 teáskanál őrölt fahéj

  • 3 nagyobb tojás

  • Másfél csésze nyírfacukor

  • ¾ csésze zsírszegény tej vagy szójatej

  • ½ csésze növényi olaj

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 4-6 répa lereszelve

  • ¼ csésze édesítetlen kókusztej

  • ½ csésze aprított dió

Mázhoz:

  • 300 g zsírszegény krémsajt

  • ½ csésze átszitált természetes cukor

  • 2 teáskanál vanília kivonat

  • 2 teáskanál kókuszreszelék

Elkészítése:

  • melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Közben aprítsuk össze az ananászt, egy részét hagyjuk meg aprítva, másik részét turmixszoljuk le. Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat egy edényben. A tojásokat, a nyírfacukrot, a tejet, az olajt, a vaníliát és az ananászlét keverjük jól el egy másik edényben. Kavarjuk bele az aprított ananászt, a reszelt répát, a diót és a kókusztejet is, majd ehhez dolgozzuk hozzá a száraz hozzávalókat. Süssük addig, amikor a beleszúrt villa már tiszta marad, ez olyan 40-45 perc, majd hagyjuk kihűlni. Míg hűl, készítsük el a tetejére a mázat. Mixerrel dolgozzuk össze a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát sima, krémes állagúra. Ha a tészta teljesen kihűlt, akkor kenjük rá a mázat és szórjuk meg kókuszreszelékkel a tetejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük