Sült csirke olívás mártással

A csirke alacsony zsírtartalmának és magas fehérjetartalmának köszönhetően kiválóan illeszkedik az egészséges étrendünkbe!😊 Persze nagyon fontos, hogy minőségi boltba történjen a hús vásárlás.

Elkészítési idő:

  • 20 perc

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé

  • 2 teáskanál friss citromlé

  • tengeri só és bors ízlés szerint

Öntet:

  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

  • 2 teáskanál friss citromlé

  • tengeri só és bors ízlés szerint

  • extra szűz olívaolaj, tetszés szerint

Tipp: Az öntethez tetszés szerint friss rozmaringot, zsályát vagy dijoni mustárt is adhatunk.

BE6FCD88-E1C7-42C3-9F21-35942EE809F3-15019-00000F51E2AFAD2C

Elkészítés

  • Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. A serpenyő kb. 15 cm-re legyen a hőforrástól. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen. Amíg a serpenyő melegszik, készítsük elő a csirkemellet, öntsük rá a citromlét, majd szórjuk meg sóval és borssal. Amikor a serpenyő felforrósodott, óvatosan vegyük ki a sütőből, tegyük bele a bepácolt húst, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütőmódot állítsuk grillező üzemmódra, a hőérték maradjon 150 fok. Ügyeljünk arra, hogy a csirke hamar meg fog sülni (kb. 7 perc), mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül át (ezért megfordítani sem szükséges). Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a csirke? Óvatosan szúrjuk meg egy villával, a húsnak szaftosnak és puhának kell lennie. Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük rá a kész csirkére. Köretnek barna rizst ajánlunk. Jó étvágyat!😋

Tápanyagprofil (1 adag, 204,27 kalória)

Fehérje 39,51 g –
Szénhidrát 1,87 g –
Zsír 23,12 g –
Rost 0,10 g 0,40 %

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük