Gyors áfonyás-dzsem chia maggal

Hozzávalók:

  • 150g áfonya

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1 teáskanál juharszirup, vagy méz

  • 1/2 teáskanál vaníliapor

  • 3/4 evőkanál chia mag

  • 150g áfonya

  • 1 evőkanál citromlé

  • 1 teáskanál juharszirup, vagy méz

  • 1/2 teáskanál vaníliapor

  • 3/4 evőkanál chia mag

Elkészítés:

A chia magot kivéve tegyünk minden hozzávalót egy kis acélserpenyőbe és lassan melegítsük fel. Nyomkodjuk szét fakanállal az áfonyákat. Addig kevergessük, amíg dzsem szerű lesz az állaga. Adjuk hozzá a chiamagot és vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni öt percig. Szedjük bele egy tiszta üvegbe. Hűtőszekrényben tároljuk.

A chia mag teljes értékű fehérje, omega-3 zsírsav és rengeteg ásványi anyag van benne. Könnyen készíthetünk belőle pudingot vagy dzsemet. Akárcsak a lengamot, a chiamagot is érdemes kávédarálóban ledarálni és kis adagokban a hűtőben tárolni. Természetesen nem csak daráltan lehet felhasználni.

Elkészítés:

A chia magot kivéve tegyünk minden hozzávalót egy kis acélserpenyőbe és lassan melegítsük fel. Nyomkodjuk szét fakanállal az áfonyákat. Addig kevergessük, amíg dzsem szerű lesz az állaga. Adjuk hozzá a chiamagot és vegyük le a tűzről. Hagyjuk állni öt percig. Szedjük bele egy tiszta üvegbe. Hűtőszekrényben tároljuk.

A chia mag teljes értékű fehérje, omega-3 zsírsav és rengeteg ásványi anyag van benne. Könnyen készíthetünk belőle pudingot vagy dzsemet. Akárcsak a lengamot, a chiamagot is érdemes kávédarálóban ledarálni és kis adagokban a hűtőben tárolni. Természetesen nem csak daráltan lehet felhasználni.

1 thought on “Gyors áfonyás-dzsem chia maggal”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük