Mákos cobbler bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 1 db kezeletlen narancs

  • 40 dkg málna

  • 40 dkg áfonya

  • 3/4 tk őrölt fahéj

  • 2 ek étkezési keményítő

  • 6 dkg barna cukor

  • A tésztához:

  • 3 dkg darált mák

  • 1 csomag sütőpor

  • 1/4 tk só

  • 5 dkg barna cukor

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 17 dkg liszt

  • 5 dkg hideg vaj

  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

  1. A forró vízzel lemosott narancsról lereszelünk 1 tk héjat. Az átválogatott málnát és a leöblített áfonyát összekeverjük a narancshéjjal és 8 ek frissen facsart narancslével, a fahéjjal, a keményítővel és a cukorral.

  2. A tésztához a mákot összeforgatjuk a sütőporral, a sóval, a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, beledolgozzuk a tejszínt, és morzsalékosra gyúrjuk.

  3. A gyümölcsös keveréket elosztjuk 4-6 db 12 cm átmérőjű, 4 cm magas tűzálló formában, majd a tetejére morzsoljuk a mákos tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

1 thought on “Mákos cobbler bogyós gyümölcsökkel”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük