Zabpelyhes-kókuszos áfonyaszelet

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • háromnegyed bögre zabpehely

  • háromnegyed bögre kókuszreszelék

  • 5 ek méz

A citromos réteghez:

  • harmad bögre olvasztott kókuszzsír

  • negyed bögre méz

  • 3 ek citromlé

  • fél bögre kókuszreszelék

  • 1 db banán

  • 1 db citrom

Az áfonyás réteghez:

  • kétharmad bögre friss áfonya

  • fél ek citromlé

  • 3 ek méz

  • fél tk vaníliakivonat

Elkészítés:

A zabpelyhet és a kókuszreszeléket aprítógépbe aprítsuk össze, míg durva lisztszerű állaga nem lesz.
Adjuk hozzá a mézet is, és járassuk a gépet addig, amíg a massza teljesen össze nem áll. Az egészet nyomkodjuk egy kisméretű tepsibe, és tegyük a hűtőbe.
A citromos réteghez turmixoljuk össze a kókuszzsírt, a mézet, citromlét, a kókuszreszeléket, a banánt és a citrom lereszelt héját. Simítsuk az egészet a megdermedt alapra.
Forraljuk össze az áfonyát 2 ek vízzel, a citromlével, és 1-2 percig hagyjuk forrni. Botmixerrel pürésítsük a méz és a vaníliakivonatot is hozzáadva. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Kanalazzuk a citromos rétegre, és kés segítségével húzzunk bele márványos mintázatot. Alufóliával letakarva fagyasszuk egy éjszakán át.

1 thought on “Zabpelyhes-kókuszos áfonyaszelet”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük