Anti sugárzás

Amikor egy atomerőmű sugárzást bocsát a levegőbe – ahogyan ez Csernobilban, vagy Fukusima Daiicsiban történt egy atomerőművel földrengést és szökőárat követően Japánban–, besugározza az élelmet, a vizet és a levegőt a világban.

Noha az 1986. április 26-i csernobili atomkatasztrófa a történelem valaha volt legpusztítóbb nukleáris balesete. A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség hétfokozatú skáláján a hetes szintet kapta, akárcsak 2011-ben Fukusima.
A Csernobil öt epizódból álló minisorozata óta az emberek mégis többet foglalkoznak a sugárzás okozta betegségekkel és hiedelmekkel, mint azelőtt.  Talán célszerű lett volna korábban is foglalkozni az ebből eredő problémák kezelésével, mégis így hogy szemtanúi lehettünk és átélhettük az akkor történteket talán jobban felfogjuk a helyzet súlyát.

Ez ellen a jelen lévő sugárzás ellen sajnos semmit nem tehetsz.
Amit viszont megtehetsz az az,   hogy a tápláéklánc alacsonyabb szintjén lévő élelmiszereket fogyasztod. Jelenleg minden a hús- és tejtermék nagy koncentrációban tartalmaz sugárzó anyagot, hiszen az emberi fogyasztásra szánt állatok hatalmas mennyiségű tápot vagy füvet esznek, melyek jelentősen radioaktívak az erőmű katasztrófa miatt.
Az úgynevezett biomagnifikáció folyamata következtében a toxikus anyag nagyobb koncentrációban halmozódik fel a tápláléklánc felsőbb szintjein lévő lényekben.

Megteheted, hogy eltávolítod a szervezetedből a radioaktiv sugárzás nyomait, és azon egyéb sugárzás előfordulását.

Ha például a fogorvos fogröntgenre küld, ragaszkodj hozzá, hogy a szádon kívül a teljes testedet fedje ólomkötény vagy egyéb védőruházat. Idetartozik a torkod is, ahol a sugárzás következtében pajzsmirigyrák alakulhat ki.   
A fogröntgenezést próbáld minimalizálni akkor is, ha a fogorvosod digitális rendszert használ. És semmilyen orvosnál ne bólints rá automatikusan, ha röntgenre küld. Ha nem vagy biztos benne, hogy tényleg szükség van a röntgenre.
Néha a röntgenfelvétel nem is szükséges, csak lehetőség egy adott orvosi kérdésben.

Ugyanígy minden lehetséges kérdést tegyél fel minden olyan orvosi kezeléssel kapcsolatban, ahol sugárzással dolgoznak. Ha például nőként mellkasröntgenre küldenek, figyelj oda rá, hogy ólomköpenyt borítsanak szaporító szervrendszered fölé. Ezt nem mindig ajánlják fel, tehát lehet, hogy kérned kell.

Sokszor létezik kevésbé agresszív, kevesebb kockázattal járó kezelési alternatíva. A nők mellrákszűréskor például mammográfia helyett próbálkozhatnak az infravörös képalkotás technológiáját alkalmazó termográfia eljárásával.

 Az emberi szervezet érzékenyebb a sugárzásra, mint azt az orvosok gondolják. Ahogy a többi fő mérgezésforrást, ezt is kerüld, amikor csak lehetséges.

 
A tengeri zöldségek nagyszerű védelmet nyújtanak a szerveidnek és mirigyeidnek a sugárzás ellen.

A félelem, hogy az alga maga is telítve van sugárzó anyaggal vagy nehézfémekkel, és ezért árthat az egészségednek, téves elképzelésen alapul.
A tengeri zöldségek csak befogadják méreganyagokat – de ki nem eresztik őket. Ha például megeszel egy nagy csokor vörös pálmamoszatot, amely valóban sok szennyező anyagot szedett össze a tengerből, az nem kerülhet be a szervezetedbe. Ehelyett az alga megkeresi a benned lévő sugárzó elemeket és nehézfémeket, és még ezeket is magába gyűjti, amint végigmegy az emésztőrendszereden, hogy végül vele együtt ezek is távozzanak a testedből.

Inkább az Atlanti-, mint a Csendes-óceán algáit fogyaszd! Ezek több méreganyagot képesek megkötni a szervezetedben.

 

Antisugárzás tea

A sugárzás ellenszereként egyenlő arányban keverj össze:

  1. Atlanti-óceánból származó kelp tengeri algát

  2. Vörös pálmamoszatot

  3. Gyermekláncfüvet

  4. Csalánlevelet.

Készíts belőle teát: egy evőkanálnyi keveréket áztass egy csésze forró vízben.

 

 

Bármilyen egyéb jellegű problémád, illetve kérdésed van, keress minket bizalommal! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük