A sütőtök magas béta-karotin-tartalmú zöldség, mely erőteljesen serkenti az immunrendszert, rákmegelőző hatású, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A magas rost- és zsírtartalom miatt székrekedésben szenvedőknek ajánlható ez az étel. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Hozzávalók:
- 1 db közepes méretű sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- só, bors
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
- A tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük.
- A felszeletelt hagymát kevés kókuszolajon elkezdjük pirítani
- Ha a hagyma már üveges, rátesszük a kockákra vágott sütőtököket, majd felöntjük annyi alaplével, vagy vízzel, hogy ellepje.
- Tetszés szerint ízesítjük. Ha szeretnénk más zöldségeket is rakhatunk bele az ízfokozás végett (fehér répa, sárga répa, fokhagyma)
- Ha a tök már megpuhult botmixerrel krémesre turmixoljuk.
- Akinek belefér az étrendjébe turmixolás közben teavajat, tejszínt, vagy növényi tejszínt is tehet bele
Tálaláskor ötsünk rá egy kevés tökmagolajat és szórjuk meg pirított, sótlan tökmaggal.
Jó étvágyat 🙂