Sütőtök krémleves

   A sütőtök magas béta-karotin-tartalmú zöldség, mely erőteljesen serkenti az immunrendszert, rákmegelőző hatású, csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. A magas rost- és zsírtartalom miatt székrekedésben szenvedőknek ajánlható ez az étel. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű sütőtök 
  • 1 db vöröshagyma
  • só, bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

  1. A tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük.
  2. A felszeletelt hagymát kevés kókuszolajon elkezdjük pirítani
  3. Ha a hagyma már üveges, rátesszük a kockákra vágott sütőtököket, majd felöntjük annyi alaplével, vagy vízzel, hogy ellepje.
  4. Tetszés szerint ízesítjük. Ha szeretnénk más zöldségeket is rakhatunk bele az ízfokozás végett (fehér répa, sárga répa, fokhagyma)
  5. Ha a tök már megpuhult botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  6. Akinek belefér az étrendjébe turmixolás közben teavajat, tejszínt, vagy növényi tejszínt is tehet bele

Tálaláskor ötsünk rá egy kevés tökmagolajat és szórjuk meg pirított, sótlan tökmaggal.

Jó étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük