Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 4 evőkanál nyers méz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 1/2 bögre víz
- 2 bögre mandulaliszt
- 1/4 bögre burgonyakeményítő
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 bögre vadon termő kék áfonya
- 1/2 bögre juharszirup
Elkészítés:
A tésztához turmíxold homogén állagúra a banánt, a mézet, a sütőport és a tengeri sót a vízzel. Add hozzá a mandulalisztet és a burgonyakeményítőt és turmixold tovább sűrű, sima masszává.
- Ha serpenyőben sütöd hevíts egy kevés kókuszolajat közepes-alacsony hőfokon.
Púpozott evőkanálnyi adagokban öntsd a masszát a serpenyőbe, hogy kis palacsintát kapj. Egy kanál hátúljával egyengesd szabályosabb köralakúra.
Körülbelűl 2-3 perc múlva fordítsd meg a palacsintákat, majd süsd őket tovább még 4 percig. - Ha sütőben sütöd melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Kókuszolajjal vékonyan kenj meg két sütőpapírral kibélelt tepsit.
Kanalazd bele a masszát, hogy 7-8 centis egyenletes vastagságú körökel alkosson.
Szórd meg a tetejüket néhány szem vadontermő kék áfonyával.
Süsd kb 7-8 percig, míg a szélük aranybarna lesz, fordítsd meg és süsd még kb 2 percig.
Öntsd rá a juharszirupot a maradék áfonyára kis lábasban és közepes hőfokon, gyakran kevergetve melegítsd át és jól keverd össze, majd locsold meg vele a palacsintákat
Jó étvágyat 🙂