Vadáfonyás palacsinta

 

Hozzávalók:

  • 2 érett banán
  • 4 evőkanál nyers méz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 1/2 bögre víz
  • 2 bögre mandulaliszt
  • 1/4 bögre burgonyakeményítő
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 bögre vadon termő kék áfonya
  • 1/2 bögre juharszirup

Elkészítés:

A tésztához turmíxold homogén állagúra a banánt, a mézet, a sütőport és a tengeri sót a vízzel. Add hozzá a mandulalisztet és a burgonyakeményítőt és turmixold tovább sűrű, sima masszává.

  • Ha serpenyőben sütöd hevíts egy kevés kókuszolajat közepes-alacsony hőfokon.
    Púpozott evőkanálnyi adagokban öntsd a masszát a serpenyőbe, hogy kis palacsintát kapj. Egy kanál hátúljával egyengesd szabályosabb köralakúra.
    Körülbelűl 2-3 perc múlva fordítsd meg a palacsintákat, majd süsd őket tovább még 4 percig.
  • Ha sütőben sütöd melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Kókuszolajjal vékonyan kenj meg két sütőpapírral kibélelt tepsit. 
    Kanalazd bele a masszát, hogy 7-8 centis egyenletes vastagságú körökel alkosson.
    Szórd meg a tetejüket néhány szem vadontermő kék áfonyával. 
    Süsd kb 7-8 percig, míg a szélük aranybarna lesz, fordítsd meg és süsd még kb 2 percig.

 Öntsd rá a juharszirupot a maradék áfonyára kis lábasban és közepes hőfokon, gyakran kevergetve melegítsd át és jól keverd össze, majd locsold meg vele a palacsintákat

Jó étvágyat 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük