Édesburgonyás- avokádós saláta

 Miután elkészítitek ezt a receptet új értelmet nyer a gyors ebéd fogalma! A  vitaminban gazdag, kalóriaszegény édesburgonya szuper alapja lehet egy jó salátának!

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg édesburgonya
  • 2 db avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg rukkola
  • 5 dkg olivabogyó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors

Elkészítés:

  • Az édesburgonyát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózd és borsozd meg, majd rakd hozzá az olívabogyót. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a mézzel, a citromlével, a zúzott fokhagymával, és locsold meg vele az édesburgonyát.
  • Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Közben nem árt megfordítani a zöldségeket. Amikor a krumpli puha, vedd ki a sütőből, szórd meg megmosott, lecsepegtetett rukkolával, és tedd hozzá a feldarabolt avokádót.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük