A piacokon most hatalmas, gyönyörű, zsenge zellert találunk, aminek ára is barátságos. Kevesen fogyasztják zöldségként, legfeljebb levesekbe ízesítő gyanánt, pedig nagyon egészséges, és gyógynövény lévén sok jótékony hatással bír.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db újhagyma
- 1 db tojás sárgája
- 10 dkg barnarizs
- 5 dkg hajdina
- 6 evőkanál barna rizsliszt
- 6 evőkanál csicseriborsóliszt
- só
- bors
- kakukkfű
- bazsalikom
- majoránna
- kókuszzsír
Elkészítés
-
- Egy tálba tesszük a csicseriborsólisztet, a barna rizslisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, kakukkfüvet, majd a legyalult zellert.
- Hozzáadjuk a vizet, majd egy tojás sárgáját. Alaposan összekeverjük.
- A besózott csirkemelleket csíkokra vágjuk, alaposan megforgatjuk a masszában. A kókuszzsírt serpenyőben felmelegítjük, közepes lángon kisütjük a csirkemelleket.
- A sárgarépát vékony csíkokra (zsülienra vágjuk), majd a csirkehúsok mellett kisütjük.
- Az újhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, majd kókuszzsíron megpároljuk. Ráöntjük a megmosott barnarizst, majd a hajdinát, felöntjük vízzel 1/3-2/3 arányban. Sózzuk, fűszerezzük majorannával, borssal és puhára főzzük.
- Tálaláskor a hajdinás rizs tetejére halmozzuk a sült sárgarépát, mellé tesszük a csirkemellcsíkokat.