Csirkemellcsíkok zelleres bundában (glutén- és laktózmentesen)

A piacokon most hatalmas, gyönyörű, zsenge zellert találunk, aminek ára is barátságos. Kevesen fogyasztják zöldségként, legfeljebb levesekbe ízesítő gyanánt, pedig nagyon egészséges, és gyógynövény lévén sok jótékony hatással bír.

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db újhagyma
  • 1 db tojás sárgája
  • 10 dkg barnarizs
  • 5 dkg hajdina
  • 6 evőkanál barna rizsliszt
  • 6 evőkanál csicseriborsóliszt
  • bors
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • majoránna
  • kókuszzsír

Elkészítés

    • Egy tálba tesszük a csicseriborsólisztet, a barna rizslisztet, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomot, kakukkfüvet, majd a legyalult zellert.
    • Hozzáadjuk a vizet, majd egy tojás sárgáját. Alaposan összekeverjük.
    • A besózott csirkemelleket csíkokra vágjuk, alaposan megforgatjuk a masszában. A kókuszzsírt serpenyőben felmelegítjük, közepes lángon kisütjük a csirkemelleket.
    • A sárgarépát vékony csíkokra (zsülienra vágjuk), majd a csirkehúsok mellett kisütjük.
    • Az újhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, majd kókuszzsíron megpároljuk. Ráöntjük a megmosott barnarizst, majd a hajdinát, felöntjük vízzel 1/3-2/3 arányban. Sózzuk, fűszerezzük majorannával, borssal és puhára főzzük.
    • Tálaláskor a hajdinás rizs tetejére halmozzuk a sült sárgarépát, mellé tesszük a csirkemellcsíkokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük