Zabos gluténmentes túrógombóc

Akik régebben diétáznak, talán még emlékeznek arra az időre, amikor a cöliákiát (a gluténérzékenységet) lisztérzékenységnek hívták (pedig ez helytelen) anno még azt is tanították, hogy a zab tiltott a gluténmentes étrendben. Pedig ez így nem igaz.

A zab alapvetően gluténmentes, de sokszor a betakarítás, tárolás és feldolgozás során szennyeződhez glutén tartalmú gabonákkal, ezért csak a kifejezetten gluténmentesnek jelölt zabkészítményeket szabad fogyasztani illetve használni.

 Hozzávalók: 8 db.

  • 20 dkg * túró
  • 1 evőkanál  természetes édesítő
  • 1,5 dl rizsital („rizstej”)
  • 150 g gluténmentes zabpehely (70 g + 80 g)
  • pirított gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz

* Laktózmentes túróval elkészítve a laktózmentes étrendben is fogyasztható!

Elkészítés:

  • A rizsitalt, édesítőt felforraljuk, majd beletesszük a 70 g zabpelyhet, sűrűre főzzük
  • Belekeverjük a túrót, jó alaposan összekeverjük.
  • Levesszük a tűzről és belekeverjük a 80 g zabpelyhet.
  • Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön
  • Pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük