Cukkinis – sajtos csirkemell édesburgonyval

Folyamatosan azt szeretném bizonygatni – attól hogy egészségesen étkezel nem kell lemondanod az izékről, és a finomabbnál finomabb fogásokról. Garantálom, hogy ezt a fogást a család minden tagja szeretni fogja, érdemes tehát legalább egyszer kipróbálni.

Hozzávalók:

  • egy kisebb cukkini
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 szem koktélparadicsom
  • 0,5 kg csirkemell
  •  1kis doboz laktózmentes joghurt
  • 1 db tojás
  • 100 gcheddar sajt
  • só, bors kapor, szerecsendió izés szerint

Elkészítés:

A cukkinit a hagymával, foghagymával, és paradicsommal lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borozzuk, és kaporral megszórjuk. A reszelt cheddar sajtot egy joghurttal, tojással, sóval, borssal, és kevés szerecsendióval kikeverjük.

A csirkemellet beletesszük középre  a kivajazott tepsibe, és az egész cukkinis-sajtos szósszal nyakon borítjuk. Köré félcentis édesburgonya szeleteket vágunk, és körbe tesszük a tepsit vele, kevés vaj darabbal megszórjuk, ízlés szerint fűszerezzük. Az egészet 25 -30 perc alatt előmelegített 160 fokos sütőben megsütjük. Mi ecetes uborkával tálaltuk. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük