Avokádós pirítós

A “föld zsírjaként” is ismert bársonyos avokádó kiadósabbá teszi pirítósodat, és szívbarát  zsiradékai ebédig biztosan jóllakatnak. 

Hozzávalók:

  • 1db avokádó
  • fél citrom, vagy lime
  • bors
  • fokhagyma

Elkészítés:

Vágd félbe az avokádót, vedd ki a magját, és egy kanál segítségével szedd ki a húsát. Törd össze villával, vagy pépesítsd botmixerrel. A citromot, vagy a lime-ot facsard ki és öntsd a levét a keverékhez. A fokhagymát törd össze és keverd a krémhez. Sózd, borsozd ízlés szerint. Amennyiben szereted a csípőset egy kis chilivel még pikánsabb lesz.
Ha időd engedi érdemes pár órára a hűtőbe tenni.
Vigyázz, mert a levegőn gyorsan bebarnul.

Feltétként használhatsz aszalt paradicsomot, vagy nyers paradicsomot, uborkát, csírákat, olajbogyót, sült kápiapaprikát, korianderlevelet.

1 thought on “Avokádós pirítós”

  1. Since the admin of this web page is working, no doubt very soon it will be well-known, due to its feature contents. Flss Lucais Chader

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük