Ez a laktató étel maga a meghitt otthonosság. A kurkuma sárgás, tojásra emlékeztető színt ad a növényi rántottádnak, ám ami még fontosabb, rákellenes és immunerősítő tulajdonságokkal bír.
A javasolt zöldségeket bátran helyettesítsd ízlésed szerint.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze apróra vágott hagyma
- 1/2 csomag spárga (a szárak nem kellenek, csak a spárga feje)
- 60dkg minél szilárdabb tofu szétmorzsolva
- 1/4 csésze aszalt paradicsom kockára vágva
- csipetnyi tengeri só
- 1/2 evőkanál kurkuma
- bors
- 1/4 csésze durvára vágott bazsalikom
Elkészítés
Közepes lángon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a spárgát, az aszalt paradicsomot, a lemorzsolt tofut és süsd nagy lángon 3 percig! Ezután add hozzá a sót, borsot és a kurkumát. Süsd tovább az ételt közepes lángon 3-5 percen keresztűl. A bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt szórd rá.