Tofu rántotta

Ez a laktató étel maga a meghitt otthonosság. A kurkuma sárgás, tojásra emlékeztető színt ad a növényi rántottádnak, ám ami még fontosabb, rákellenes és immunerősítő tulajdonságokkal bír.
A javasolt zöldségeket bátran helyettesítsd ízlésed szerint.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • 1/2 csomag spárga (a szárak nem kellenek, csak a spárga feje)
  • 60dkg minél szilárdabb tofu szétmorzsolva
  • 1/4 csésze aszalt paradicsom kockára vágva
  • csipetnyi tengeri só
  • 1/2 evőkanál kurkuma
  • bors
  • 1/4 csésze durvára vágott bazsalikom

Elkészítés

Közepes lángon üvegesre pirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a spárgát, az aszalt paradicsomot, a lemorzsolt tofut és süsd nagy lángon 3 percig! Ezután add hozzá a sót, borsot és a kurkumát. Süsd tovább az ételt közepes lángon 3-5 percen keresztűl. A bazsalikomot közvetlenül tálalás előtt szórd rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük