Tonhallal töltött cukkini

Ízletes, alacsony kalóriatartalmú étel, tele fehérjével – ez a könnyű, sült töltött cukkini, tonhalas paprikás keverékkel és spárgával bárkinek ajánlható. Mindegy, hogy sportoló vagy, vagy az egészséges táplálkozás rajongója, esetleg gluténmentes étrendet követsz, vagy akár fogyókúra alatt állsz, ezt a receptet biztosan élvezni fogod. Csak kis mennyiségű szénhidrátot, zsírt és kalóriát tartalmaz. A töltött cukkini tonhallal nem csak tápanyagokban gazdag, hanem diétás is, és ízletes ebéd vagy vacsora lehet belőle.

A cukkini könnyen emészthető, sőt, immunizáló hatása is van. A tonhal töltelék pedig jellegzetes ízt ad hozzá, ami tökéletesen passzol a finom sült cukkininkhez. Javaslom, hogy használj füstölt tofut is –  receptekben pedig nagyon jól kijön a finom diós ízvilága. 

Próbáld ki ezt az egyszerű, sült töltött cukkini receptet tonhallal. Néhány perc alatt elkészül, és ízlés szerint variálhatod a tölteléket, minden alkalommal, amikor elkészíted. És ne felejtsd el az ízletes és  ellenállhatatlanul olvadó sajtot a tetejére. Ez az egészséges fogás egyszerűen csodálatos, és biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod.

 

Összetevők

  • 1 kisebb cukkini
  • 150 tonhal, lecsepegtetve
  • 1/8 hagyma
  • 1/2 teáskanál őrölt édes fűszerpaprika
  • 1/4 teáskanál só
  • oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • 30 g reszelt mozzarella
  • 50 g füstölt tofu (opcionális)

Elkészítés:

Öblítsd le a cukkint, vágd le a szárát, és vágd félbe hosszában. Egy kanál segítségével vájd ki a cukkini belsejét. Ez majd más receptekhez még felhasználható. Helyezd a cukkini csónakot egy sütőedénybe vagy tepsire. Egy tálban keverd össze a lecsepegtett tonhalat borssal, sóval, joghurttal, mustárral, apróra vágott hagymával és zúzott fokhagyma gerezdekkel. Adhatsz hozzá füstölt tofut is. Az összetevőket alaposan forgasd össze, és a keveréket kanalazd át óvatosan az előkészített cukkini csónakokba. Szórd meg bőven sajttal. Süsd kb. 20 percig 205 fokon. Addig kell bent maradni a cukkininak a sütőben, míg meg nem puhul, s már nem akar szétesni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük