Az önmegtartóztatás léleknemesítő tevékenység, és gyakran látványos csinosodással jár, de sajnos utána következik a megelégedett ellazulás, ami már kevésbé vidító optikai eredményeket szül. Nem is beszélve azokról az esetekről, amikor hiába sanyargatod magad, egy dekát sem tudsz leadni, míg az ismerőseid ugyanazzal a technikával jó pár kilótól megszabadulnak.

Ne aggódj, nem te vagy a hibás, egy elhibázott diétának valószínűleg az az oka, hogy a kiválasztott táplálkozási rendszer nem passzol hozzád. Bármelyik diéta lehet eredményes, ha illik a te saját felépítésedhez.

A metabolic typing elsősorban nem fogyókúra, hanem egy olyan személyre szabott étrend, amellyel a maximális energiaszintet és a legjobb egészségi állapotot érheted el.

Szerencsére az optimális táplálkozás kellemes mellékhatásaként a magunkon hurcolt súlyfelesleg is szépen leolvad.

Ha nem szeretnél  személyesen találkozni, lehetőséged van online formában együttműködni velünk. Bővebb infóért kattints ide


Mi az a metabolikus tipizálás?

Régi bölcsesség, hogy ami az egyik embernek táplálék, az a másiknak méreg.

A tipizálás alapján személyre szabott diéta első vezéralakja Dr. William Donald Kelly volt, aki az ’50-es években, a saját hasnyálmirigy rákját meggyógyította teljesen vegetáriánus diétával. Ennek alapján éveken keresztül rengeteg embert, főleg rákos beteget gyógyított, ám voltak, akiknél a módszer nem vált be. Így volt ez saját felesége esetében is, aki szintén megbetegedett egy krónikus festékmérgezés következtében, és a vegetáriánus étkezés egyáltalán nem javított az állapotán. Ekkor hús és magas fehérje tartalmú étrendet írt elő a számára, ami mellett a felesége végül meggyógyult. Így kezdett a személyre-szabott táplálkozással behatóan foglalkozni, és arra a következtetésre jutott, hogy idegrendszerünk automatikus működéseinek egyensúlya határozza meg, kinek milyen táplálkozásra van szüksége.

Az automatikus (autonóm) idegrendszeri működések felelősek azért, hogy például stresszhelyzetben,emelkedik a vérnyomásunk, pulzusszámunk, izmaink és agyunk több vért kapnak, míg pihenő helyzetben fokozódnak a bélmozgásaink, több emésztőnedvet termelünk és javul a raktározó anyagcserénk. A kettő funkció közül egyénenként az egyik vagy másik erősebb lehet.  Ha inkább az elsőként felsorolt működések dominálnak, akkor a szénhidrát típusba sorolható, még ha az utóbbiak  erősebbek benne akkor fehérje típus.

A fenti besorolás megértéséhez gondoljunk végig egy egyszerű példát. Ha egy kutyát nyers, véres hússal etetünk, vadabb lesz, ellenben ha egy vadállatot növényi táplálékra teszünk, akkor nyugodtabb lesz.  

A táplálkozási tipizálás célja tehát ez esetben is az egyensúlyra való törekvés.

 Hogy kinek melyik működése erőteljesebb a fentiek közül, az meghatározza testalkatát, vérmérsékletét, étvágyát sőt betegség hajlamait is. Ha az egyensúly valamelyik irányba eltolódik, akkor a másik oldal erősítése a feladat. 

Összefoglalás

Módszerünk annyiban különbözik minden más táplálkozási irányzattól, divatdiétától, hogy nem ugyanazokat az általános ajánlásokat adjuk minden ügyfeleink számára, hanem személyre szabott, az ügyfél anyagcseretípusának megfelelő ajánlásokat készítünk!

Ne feledd, az anyagcseréd egyedi, ezért egyedi ajánlásra van szükséged! Az általunk készített  teszt kitöltése után, képesek vagyunk  a számodra legmegfelelőbb ajánlás kidolgozására, ezt követően hamar be fogod látni, hogy az önsanyargatás alternatívája a saját szervezetednek megfelelő táplálkozás kiválasztása, amitől már csak egy ugrás a cél: a kilók leolvadása.

Az anyagcseretípusod megmutatja, hogy mely élelmiszerek egészségesek számodra, továbbá azt is, hogy ezekből milyen arányban fogyaszd a fehérjében, zsírban és a szénhidrátban gazdag élelmiszereket. A hormontípus felelős leginkább a hízás-fogyás témakörért. Megmutatja, hogy a hormonháztartásod szempontjából mely élelmiszerek tiltottak számodra. Ezek az élelmiszerek a hormontermelő mirigyek leterhelésével túlsúlyossá és idővel beteggé tesznek.

Ha szimpatikus a módszer, ami alapján dolgozunk, keress minket, bátran!  Nem csak az elindulásban segítünk, hanem ha szeretnéd,  végig kísérünk az elindult úton, míg el nem éred céljaid! Szervezeted végre optimálisan működhet, immunrendszered megerősödhet és a természetes egyensúly elérésével helyreállíthatod tested öngyógyító mechanizmusait.

Kattints, és válaszd ki a számodra legszimpatikusabb programot

Programok