Dióhéjban az aromaterápiáról

Az aromaterápia egy olyan természetes gyógymód, mellyel a legtöbb betegség nagyon hatékonyan gyógyítható.

Az alternatív gyógyászat legősibb módszere, amely után már napjainkban s többen érdeklődnek.

 

Az aromaterápia a testi bajok enyhítése mellett sok pszichikai eredetű panasz – koncentrálóképtelenség, levertség, egykedvűség – esetén hat serkentőleg, máskor viszont, például a depresszióban, alvászavarban, idegfeszültségben szenvedőkre, a szorongókra nyugtató hatással van.

Bár az illatok tárháza szinte kifogyhatatlan, tudnunk kell, hogy gyógyhatása csak a 100 %-os olajoknak van. Az illóolajokat általában a növény hormonjának vagy életerejének tartják, és a növény különböző részeiből vonják ki: a virágból, a fából, a gyantából, a levelekből, kérgekből vagy ágcsúcsokból.
Az előállítás módját mindig az a növényi rész határozza meg, melyikből az olajat nyerik. Egy adott növény különböző részeiből kivont illóolajak fizikai és kémiai tulajdonságai jelentősen eltérhetnek egymástól (jó példa erre a narancsfa virágjának –neroli-,  héjának és levelének az illóolaja).
Az illóolajok tömény koncentrátumok, ezért csak nagyon kis mennyiségben használjunk belőlük.

Az illóolajokat terápiás, gyógyító céllal is alkalmazzák:

az ellazulás, pihenés, regenerálódás mellett egyes panaszok kezelése, megelőzése, kellemetlen, fájdalmas tünetek enyhítése is használják.

Az illatok befolyásolják a hangulatot, hormonműködést, kreativitást, alkotókészséget, segítenek önmagunkká válni, inspirációt adnak, intuíciót, ráérzést, az étvégyat, testhőmérsékletet, hűtenek-fűtenek, inzulintermelést, teljes anyagcsere-folyamatot, gondolkodást, idegrendszert nyugtatja vagy stimulálja, reakciókat.

Az illóolaj segít az embernek a pozitív gondolkodásban, az optimista hozzáállásban, lehántja a nehézségeket. Az ember általa visszatalál önmagához.

Aromaterápiás tanácsadás

Az aromaterápiás tanácsadás során részletesen átbeszéljük azt a problémát, betegséget, élethelyzetet, amire megoldást keresel, és ehhez ajánlok neked eszenciákat. A terápiát csak 100%-os tisztaságú, hígítatlan eszenciákkal végzem.

Az eszenciák alkalmazásának többféle módja van: alkalmazhatod bőrre kenve, inhalálva, de szintén egyedülálló módon belsőleg fogyasztva is! Ha úgy érzed, hogy ezek a fantasztikus termékek segíthetnek neked, keress meg, és egy tanácsadás során átbeszéljük, hogy a te problémádra milyen olajokat lehetne használni, milyen alkalmazási móddal és milyen dozírozással!

Milyen rendszeresen kell tanácsadásra járnod?

Az első felmérés fontos, de a későbbiekben csak akkor találkozunk, ha szükséges. A tanácsadást követően, amíg a kúra tart figyelemmel kísérem a változásokat. A kúrával kapcsolatban hívhatsz és írhatsz e-mailt. Ez fontos is, hiszen tudnom kell, ha változtatni kell az adagokon vagy az illóolajos módszeren.

Fontos tudnod!

Az aromaterápiás módszerek nem helyettesítik az orvos által rendelt kúrát és orvosi felügyeletet! Azonban jól kiegészítik azt. Orvosodat mindig tájékoztasd, ha aromaterápiás készítményeket is használsz. Akkor kell találkoznunk ismét, ha egy újabb probléma indokolttá teszi a találkozást.

Milyen területeken alkalmazhatjuk az illóolajokat?

 • Stresszoldás és stresszből fakadó tünetegyüttesek
 • Lelkiállapotok kiegyensúlyozására (depresszió, szorongás, félelmek, önbizalomhiány, stb.)
 • Fertőzések elkerülésére (bakteriális, vírusos, gombás)
 • Légúti fertőzések, panaszok
 • Kismama- és babaápolás
 • Bőrgyógyászatban pl.: ekcéma, pszoriázis, gombás fertőzésekre
 • Izomzat kezelése, sportsérülések, reumás problémák
 • Nőgyógyászati tünetek esetén görcsoldás, fertőzések megszüntetésére, gyulladások csökkentésére, fájdalomcsillapításra
 • Emésztőrendszeri állapotokra
 • Szív- és érrendszeri állapotokra
 • Szépségápolás

Ha szeretnéd megtapasztalni az illóolajok csodálatos erejét és hatását, szeretettel várlak egy aromaterápiás tanácsadáson!

Az aromaterápiás tanácsadás díja: 5.000 Ft, amely nem tartalmazza az olajok árát.

Amennyiben téged a tanácsadás nem, de az illóolajok viszont érdekelnek, arra is van lehetőség, hogy belevezesselek az illóolajok világába! De még arra is, hogy beszerezzük neked amire szükséged van! 🙂

Jelentkezz most!

Természetesen van lehetőség Skype-os illetve telefonos tanácsadásra is. 

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy minden hónapban értesülj az aktuális promociós termékekről és az akciókról.